Online marketplace společnosti Kaufland bude spuštěn 12. dubna

Praha, 28.03.2023

Internetový nebo kamenný obchod? Kaufland nyní nabízí obojí – ve více než 141 prodejnách nebo na online tržišti. Oba tyto světy se navzájem propojí a zákazníci je od 12. dubna najdou na stránkách Kaufland.cz. Hned po spuštění zde budou k dispozici miliony položek z produktových kategorií bydlení, elektronika, zahrada a hobby, kuchyně a domácnost, děti a kojenci, sport a móda. Ve startovních blocích je již nyní připraveno 2 000 prodejců.

laptom a hlavní stránka online marketplace Kauflandu

„Kaufland marketplace nabídne našim zákazníkům službu, která nemá v České republice obdobu. Kromě široké nabídky zboží, které nabízíme v našich kamenných obchodech, najdete v budoucnu na Kaufland.cz miliony produktů od různých prodejců z různých kategorií, jako je například bydlení, elektronika nebo hobby, které si lze jednoduše objednat a následně nechat doručit až domů. Těšíme se na to, že našim zákazníkům bude moci nabídnout skvělý zážitek z nakupování i na internetu, a nabídku marketplace budeme průběžně rozšiřovat,“ říká Stefan Hoppe, generální ředitel společnosti Kaufland Česká republika.

Kaufland.cz je založen na modelu marketplace (online tržiště). V jeho rámci spolupracuje Kaufland s internetovými prodejci, kteří své zboží nabízejí na portálu společnosti Kaufland pod svým vlastním jménem. Vedle informací o ceně a produktu samotném zde zákazníci najdou u každé položky i přehledně zpracované kompletní informace o příslušném prodejci. Zákazníci pak zboží obdrží přímo od prodejce. Pokud budou mít zákazníci k danému zboží nebo objednávce jakékoliv dotazy, pomůže jim zákaznický servis společnosti Kaufland prostřednictvím zákaznické linky nebo kontaktního formuláře. Pokud jde o platební metody, bude zpočátku nabízena možnost platit platební kartou nebo prostřednictvím služby PayPal.

Na Kaufland.cz mohou internetoví prodejci prodávat své zboží online se společností Kaufland, využít tak další prodejní kanály a oslovit miliony nových zákazníků. Marketplace totiž přináší obchodníkům rychlý a snadný přístup k mezinárodnímu online obchodu. Stačí jedna registrace a obchodníci mohou využívat nejen české online tržiště, ale zároveň prodávat své zboží i v Německu a na Slovensku.

S přibližně 32 miliony online návštěvníků měsíčně a více než 45 miliony produktů ve více než 5 000 kategoriích patří Kaufland.de k největším a nejrychleji rostoucím marketplace v Německu. Na Kaufland.de nabízí své zboží již 9 000 obchodníků. Před několika týdny bylo online tržiště Kauflandu s velkým úspěchem spuštěno též na Slovensku.