Kaufland Česká republika bude mít nového generálního ředitele. Na úspěšné působení Stefana Hoppeho naváže Heiko Koch

Praha, 15.03.2023

Novým generálním ředitelem společnosti Kaufland Česká republika se k 1. říjnu 2023 stane zkušený německý manažer Heiko Koch. Ve funkci nahradí Stefana Hoppeho, jenž se po čtyřletém úspěšném působení v České republice rozhodl přijmout novou výzvu v představenstvu Kaufland International.

Kaufland Česká republika bude mít nového generálního ředitele. Bude jím Heiko Koch.

Koch do čela Kaufland Česká republika přijde po více než 20 letech jeho působení v Kauflandu v Německu, kam v roce 2002 přešel z řetězce REWE. Během jeho dlouholetého působení v německém Kauflandu začínal na pozici vedoucího obchodního domu, později pracoval jako ředitel prodeje v Bavorsku a Severním Porýní – Vestfálsku či jako výkonný ředitel pro spolkové země Durynsko, Hesensko a Severní Porýní – Vestfálsko. Posledních osm let zastával pozici regionálního ředitele a člena vedení společnosti Kaufland v Německu.

Koch převezme na podzim řízení společnosti Kaufland Česká republika, jež je dlouhodobě oceňována nejen zákazníky, ale také odbornou veřejností či zaměstnanci. Pravidelně se umisťuje na předních příčkách například v žebříčcích Czech Superbands, Czech TOP 100 či Top Employer a velký důraz klade také na udržitelnost a odpovědné podnikání. Loni mimo jiné obdržela Národní cenu za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj. Kaufland v České republice provozuje celkem 141 prodejen a zaměstnává 27 000 lidí.