Kaufland již popáté za sebou získal titul nejlepšího zaměstnavatele

Praha, 18.01.2023

Neustále se rozšiřující řada zaměstnaneckých benefitů, finanční odměny, příjemné pracovní prostředí, kariérní rozvoj nebo podpora zdraví vedly k tomu, že nezávislý mezinárodní Institut Top Employer již popáté v řadě udělil obchodnímu řetězci Kaufland prestižní ocenění Top Employer 2023. Ten získávají ti nejlepší zaměstnavatelé na základě mnoha faktorů hodnotících kvalitu personální politiky firem a jejich celkový přístup k zaměstnancům. "Jsme velmi vděční za znovu obhájené nezávislé ocenění. Naším cílem je být jedním z nejatraktivnějších zaměstnavatelů a neustále optimalizovat pracovní prostředí i možnosti rozvoje a ocenění našich zaměstnanců. Jen díky nim můžeme našim zákazníkům každý den nabízet příjemný zážitek z nakupování," říká Šárka Churavá, vedoucí Firemní péče o zaměstnance.

kaufland již popáté za sebou získal titul nejlepšího zaměstnavatele

Mezi kategorie, které odborníci každoročně hodnotí, patří například personální plánování, nábor a adaptace nových zaměstnanců, jejich školení a rozvoj, talent management, řízení kariéry, odměňování a benefity či firemní kultura.

Vedle mnoha možností vzdělávání a kariérního růstu svým zaměstnancům Kaufland kontinuálně poskytuje pestrou řadu benefitů. Těmi jsou například dvoudenní dovolená navíc pro každého s minimálně pětiletou příslušností k firmě, den placeného volna pro rodiče prvňáčků v první školní den, den placeného volna během vánočních svátků pro zaměstnance v provozu, nadstandardní příplatky za noční směny, příspěvek na stravování, karta Multisport, ocenění při pracovních jubileích, vánoční balíček, balíček pro rodiče novorozenců, tisícikorunový příspěvek na svatební kytici i při narození dítěte, nebo sabbatical. Zaměstnanci mohou využívat také benefitní systém Cafeterie, jehož prostřednictvím obdrží body, za něž si mohou koupit služby či zboží od téměř 13 tisíc dodavatelů.

Společnost Kaufland patří k nejlepším zaměstnavatelům nejen v České republice, kde působí již 25 let, ale také v „mateřském“ Německu a dalších šesti evropských zemích, v nichž má zastoupení. Velmi dobrých výsledků dosáhla ve všech hodnocených oblastech, a dokonce se oproti předchozímu roku zlepšila, zejména v oblastech vedení, organizace a rozvoje, pracovního prostředí, benefitů, rozmanitosti a inkluze.