Spotřebitelé rozhodli o nejlepších novinkách na českém

Praha, 14.06.2024

Volba spotřebitelů, soutěž s dlouholetou tradicí v oblasti hodnocení novinek, inovovaných výrobků a výrobkových řad, má své vítěze. Reprezentativní vzorek české populace hodnotil přes dvě stovky nominovaných produktů ve více než 60 kategoriích rychloobrátkového zboží a určil Nejlepší novinky roku 2024 na českém trhu. V oblasti potravin jsou českými spotřebiteli dlouhodobě oceňovány produkty privátních značek Kauflandu. Letos tomu nebylo jinak a Kaufland si odnáší hned čtyři ocenění.

Volba spotřebitelů 2024

Značky K-Jarmark, K-take it veggie a K-Classic ovládly čtyři kategorie. „Volba spotřebitelů je prestižní ocenění, kterého si vážíme už jen proto, že o vítězích rozhodují právě čeští spotřebitelé. Loni jsme zabodovaly ve dvou kategoriích, letos se nám s privátními značkami povedlo úspěch zdvojnásobit a ocenění si odnesly hned naše čtyři novinky,“ komentuje Renata Maierl, tisková mluvčí řetězce Kaufland s tím, že mezi oceněné produkty patří K-Jarmark masové konzervy ve skle, K-take it veggie instantní směsi, K-Classic oplatkové kornouty na zmrzlinu a K-Classic řada uzených plátkových ryb. „Těší nás i rozmanitý mix našich privátek, které zabodovaly. K-Classic je stálice se širokým sortimentem, K-take it veggie je mladší značka nabízející veganské alternativy a K-Jarmark se zaměřuje na výrobky od českých dodavatelů,“ uzavírá Maierl.

K-Jarmark masové konzervy ve skle se staly Nejlepší novinkou v kategorii Konzervované masné produkty. Spotřebitelé ocenili šťavnatou masovou chuť a složení bez přidaných konzervantů. Řetězec je nabízí v hovězí, vepřové, krůtí a uzené variantě, přičemž jsou vhodné pro konzumaci i za studena.

Kategorii Veganské produkty ovládly K-take it veggie instantní směsi na výrobu náhrad mletého masa. Zákazníci v Kauflandu najdou směs na hamburger, Falafel a Frikadelle či instantní mletou směs. Řetězec tak rozšiřuje svou řadu alternativních výrobků pro vegetariány a vegany.

Třetí Nejlepší novinkou se staly K-Classic uzené plátkové ryby, které vyhrály v kategorii Rybí produkty. Zauzený losos či pstruh jsou chutnou a výživnou svačinou, přičemž losos navíc pochází ze zodpovědného chovu, který disponuje certifikátem GGN.

Poslední Nejlepší novinkou se staly K-Classic oplatkové zmrzlinové kornouty, které Kaufland nabízí v cukrové oplatkové a vaflové variantě za příznivou cenu.