Kaufland po více než třech letech končí jako generální partner Rytířů Kladno

Praha, 07.06.2024

Hokejový tým Rytíři Kladno a společnost Kaufland Česká republika oznámily, že ukončují vzájemnou spolupráci. Kaufland tak po více než třech letech končí jako generální partner hokejového klubu. Nadále ovšem pokračuje ve spolupráci s Jaromírem Jágrem a v podpoře mládežnických hokejových projektů.

prodejna Kaufland 2560x1920

Obchodní řetězec Kaufland se stal generálním partnerem kladenských Rytířů v průběhu sezony 2020/2021. Rytíři tehdy ovládli prvoligovou sezonu, postoupili do nejvyšší soutěže a za podpory společnosti Kaufland bojovali v posledních třech sezonách o co nejlepší umístění v extralize. S koncem smlouvy o vzájemné spolupráci, která vypršela na konci dubna letošního roku, nyní společnost Kaufland jako generální partner Rytířů Kladno končí.

„V rámci ledního hokeje se soustředíme především na práci s mladými hokejisty a podporu regionálních klubů. V současné době jsou našimi prioritami projekty Kaufland škola hokejových talentů a Puky pomáhají, které chceme dále rozvíjet. Na podzim například rozdělíme téměř 11,5 milionu na podporu malých hokejistů. Budeme velmi rádi, když Rytíři Kladno i nadále zůstanou součástí obou těchto projektů,“ doplňuje tisková mluvčí společnosti Kaufland ČR Renata Maierl.

Děkujeme společnosti Kaufland za více než 3 roky úzké spolupráce, díky níž bylo nad rámec běžného provozu klubu možné zajistit i nadstandardní akce jako například slavnostní zahájení sezóny nebo charitativní utkání,“ doplňuje Martin Špaček, marketingový manažer klubu Rytířů Kladno.

Podpora hokejových talentů

Společnost Kaufland dlouhodobě podporuje český hokej na všech jeho úrovních a vytváří také vlastní projekty pro rozvoj mladých hokejistů. V rámci projektu Kaufland Škola hokejových talentů společnost ve spolupráci se sportovními experty a zkušenými hráči motivuje mladé hokejové hráče a hráčky ze středočeských měst k osobnímu růstu a poskytuje jim také důležité informace o mentální přípravě před zápasy, stravě a dalších aspektech tréninku.

Letos na podzim proběhne také druhý ročník kampaně Puky pomáhají, která podporuje regionální mládežnické hokejové týmy z celé České republiky. Původně zamýšlenou částku 10 milionů korun ještě navýšili čeští hokejisté v průběhu Mistrovství světa. Za každý vstřelený gól v průběhu turnaje společnost Kaufland navýšila částku pro kampaň Puky pomáhají o 10 000 korun, ve finálovém zápase to pak bylo 50 000 za každý gól do branky soupeře. Po fantastickém vítězství našich hokejistů se částka ještě zvýšila o mistrovskou prémii 1 milion korun. Celkem 11 460 000 korun bude rozděleno mezi jednotlivé kluby, které peníze mohou využít na mzdy trenérů, nové vybavení či zdravou sportovní výživu pro mladé hokejové talenty.

Ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje pak Kaufland podporuje i nejmenší hokejisty a děti se zájmem o tento sport ve věku od čtyř let v rámci projektu Pojď hrát hokej.