Okurky Hugo – Kaufland sází na čerstvost s lokálními dodavateli

Praha, 21. 4. 2021

Každý den se v prodejnách Kaufland objeví více než dvě stovky druhů čerstvého ovoce a zeleniny od 50 vybraných lokálních dodavatelů a jejich počet se neustále rozrůstá. Posledním přírůstkem jsou okurky Hugo od Čerstvě utrženo pěstované ve sklenících ve Velkých Němčicích na Moravě. „Vnímáme rostoucí zájem o produkty od lokálních farmářů. Proto vyhledáváme a podporujeme ty, kteří jsou schopni nám dodávat tu nejvyšší kvalitu v co nejkratší době od sklizně,“ vysvětluje Renata Maierl, tisková mluvčí Kauflandu, a dodává: „Okurky Hugo nabízíme exkluzivně, navíc jsou ekologičtější – bez plastové fólie.“

Čerstvě utržená Hugo okurka hadovka

„Letošní rok byl vyhlášen Mezinárodním rokem ovoce a zeleniny, i proto se snažíme jejich nabídku rozšiřovat a naše zákazníky inspirovat k vyšší konzumaci těchto nejdůležitějších zdrojů vitamínů a zdraví prospěšných látek. A nejvíce jich je v čerstvých plodech, které měly čas dozrát,“ uvádí Renata Maierl. Od značky Čerstvě utrženo, sdružení několika českých farmářů, která je garantem kvality, lokálního původu a udržitelného přístupu k pěstování potravin, nabízí Kaufland také například cherry rajčata Nelinky, koktejlová rajčata Strabena a v letní sezóně borůvky.

Okurky odrůdy Hugo jsou křupavé salátové okurky s plnou chutí, protože mají čas skutečně dozrát. Navíc jsou vždy čerstvé, na prodejny se dostanou do 48 hodin od sklizně, jelikož je vypěstovali moravští farmáři a nemusejí cestovat přes půl Evropy. Pro zachování chuti a čerstvosti je uchovávejte nejlépe na chladném místě nad 10 °C. Salátové okurky obsahují mnoho vitamínů a minerálů, např. A, B, C, K a mangan, měď nebo draslík. Díky velkému obsahu vody jsou vhodné při hubnutí, jelikož detoxikují a hydratují organismus. Hodí se do salátů, polévek, omáček nebo smoothies a na své si přijdou i milovníci okurkové limonády nebo ginu s tonikem.

Svou cestu si okurky prorazily i v kosmetice díky jejich posilujícím účinkům na pleť.
Hugo okurky najdete exkluzivně ve všech prodejnách Kaufland.