Vánoce patří dětem, SOS dětským vesničkám přinesla vánoční sbírka v Kauflandu 3 470 790 korun

Praha, 21.12.2017
Předání šeku sbírky Z lásky k dětem

Nezisková organizace SOS dětské vesničky získala z vánoční sbírky v prodejnách Kaufland částku 3 470 790 Kč. Zákazníci obchodního řetězce měli už podruhé možnost podpořit děti v nouzi sbírkou „Z lásky k dětem.“ Ta probíhala ve všech prodejnách Kaufland v České republice od 20. listopadu do 10. prosince 2017 formou prodeje vánočních samolepek s motivem kresby malé Terezky.

Společnost Kaufland, generální partner SOS dětských vesniček, výnosem ze sbírky podpořila službu SOS Kompas. Cílem této služby je pomoc rodičům, kteří by rádi poskytli láskyplný domov svým dětem, ale z nejrůznějších důvodů to sami nedokáží. „Naším cílem je stabilizace rodiny, která je ve složité sociální nebo materiální situaci. Sociální pracovnice s ohroženou rodinou pracuje v jejím přirozeném prostředí, kde se zaměřuje na ustálení situace, aby bylo vytvořeno zdravé a bezpečné prostředí pro výchovu dítěte,“ vysvětluje princip Kompasu ředitelka SOS dětských vesniček Jindra Šalátová. V roce 2017 Kompas pomohl 815 dětem v celé republice.

V letošním roce byl prodej samolepek mimořádně úspěšný. Prodalo se 115 693 kusů, celá částka jde na pomoc rodinám zapojeným do programu. Celkový výtěžek činí 3 470 790 Kč. „Tato částka, kterou se díky zákazníkům Kauflandu podařilo získat, pomůže zajistit kvalifikované sociální pracovnice. Ty v rodinách pomáhají řešit akutní problémy,  například s hledáním zaměstnání, zajištěním vhodného bydlení nebo při zadlužení," přibližuje Jindra Šalátová.

Největší částkou přispěli zákazníci pobočky v Hodoníně, Dvořákově ulici. Zakoupením 6 296 kusů samolepek přispěli částkou 188 880 Kč. Právě v této prodejně proběhlo 20. prosince předání šeku zástupcům SOS dětských vesniček. Zákazníci si navíc v ten den mohli odnést malé dárečky jako poděkování za jejich příspěvky a pro zaměstnance byl přichystán dort. „Zaměstnancům Kauflandu velice děkujeme za pomoc při prodeji samolepek a všem, kteří přispěli, vyjadřujeme obrovskou vděčnost. Sbírka je pro fungování naší organizace nesmírně důležitá," dodává Jindra Šalátová.

Pro společnost Kaufland je podpora charitativních projektů a neziskových organizací součástí firemní kultury. „Naše společnost pomáhá již řadu let nejen SOS dětským vesničkám, ale i Centru Paraple. V letošním roce začala spolupráce s organizací Chance for Children. Formou materiální pomoci přispíváme také dětským domovům, azylovým domům a stacionářům. Za rok 2017 společnost Kaufland věnovala na charitativní účely více než 10 milionů korun,“ doplňuje tisková mluvčí společnosti Kaufland Renata Maierl.

Kaufland je součástí německé obchodní skupiny Schwarz. Na český trh vstoupil v roce 1998. V současné době Kaufland v České republice zaměstnává v různých typech pracovních úvazků více než 19 000 zaměstnanců ve svých 128 pobočkách.