Kaufland obléká své zaměstnance do oblečení z bio bavlny s certifikátem Fairtrade

Praha, 18.10.2017

Začátkem října 2017 začíná společnost Kaufland vybavovat novým pracovním oblečením svých celkem 130 000 zaměstnanců prodejen v České republice a ve všech dalších 6 evropských zemích. V následujících měsících zaměstnanci dostanou pracovní oděvy v novém svěžím Kaufland-looku. Část kolekce je zároveň vyrobena z certifikované bio bavlny programu Fairtrade. V první fázi bude vydáno 2,4 milionu kousků oblečení.

Nové pracovní oblečení pro zaměstnance je součástí rozsáhlých modernizačních opatření, které Kaufland provádí postupně ve svých prodejnách od začátku roku 2017. „Chceme dát našim zaměstnancům k dispozici moderní a vysoce kvalitní pracovní oblečení, ve kterém budou dobře vypadat a bude se jim příjemně nosit,“ říká Renata Maierl, vedoucí oddělení Firemní komunikace.

„Při nákupu našeho sortimentu i vybavení prodejen a zaměstnanců velmi přísně dbáme na standardy trvalé udržitelnosti životního prostředí i sociální aspekty výroby. U takto rozsáhlého projektu můžeme tyto standardy pozitivně ovlivnit. Investicí do fairtradové bio bavlny, stejně jako rostoucím sortimentem výrobků Fairtrade nabízených v našich prodejnách, dáváme signál, že nám na naší budoucnosti velmi záleží.“

Největší odběratel fartraidové bavlny použité na pracovní oblečení

Pracovní oblečení je určeno provozním zaměstnancům na prodejní ploše a také vedení prodejny. Všechna trička, halenky a košile nové kolekce nesou certifikát celosvětově nejdůležitější normy Global Organic Textile Standard (GOTS) a označení Fairtrade. Jsou prokazatelně vyrobeny výhradně z biologických vláken, bez škodlivých látek a z bavlny z kontrolované férové produkce.

„Kaufland je aktuálně největší odběratel fairtradové bavlny určené pro pracovní oblečení,“ říká Dieter Overath, předseda představenstva společnosti TransFair. „Těší nás, že společnost jde příkladem a myšlenku odpovědnosti a udržitelného rozvoje mění ve skutečnost.“

Odpovědnost také při využití starého oblečení

S podporou třídicího programu GreenCykle rozvinul Kaufland koncept, díky kterému bude část staré kolekce pracovního oblečení dále zpracována. Oblečení bude recyklováno a budou z něj vyrobeny teplé deky, které dostanou k dispozici charitativní organizace. I na konci životního cyklu produktu Kaufland přijímá odpovědnost za životní prostředí a podporuje tak i důležité projekty pro lidi v nouzi.