Charlie usnadní život Nadě

Praha, 03.08.2017

Devítiletá Naďa z Brna, která je po mozkové obrně, bude mít už brzy doma svého asistenčního psa Charlieho. Ten jí vyznamně usnadní život. Jeho výcvik probíhá v neziskové organizaci Helppes a byl umožněn díky značce Pedigree.  Podpořit výcvik asistenčních psů mohou i spotřebitelé v rámci speciální akce, kterou v průběhu měsíce září a listopadu připravila značka Pedigree ve spolupráci s prodejnami Kaufland.

Výcvik asistečních psů je v České republice, na rozdíl od vodicích psů pro nevidomé, hrazen pouze velice omezeně. Proto je pro osoby s hendikepem téměř nemožné si psa pořídit, jeho výcvik totiž stojí řádově 250 000,- Kč. „Když jsme se s Naďou a její rodinou seznámili, bylo nám jasné, že asistenční pes by pro ně byl obrovskou pomocí. Proto jsme hledali sponzora výcviku Charlieho a oslovili značku Pedigree, která souhlasila pokrýt náklady,“ říká Zuzana Daušová, ředitelka a vedoucí výcviku centra Helppes. Úkolem asistenčního psa je totiž nejen pomáhat s mechanickými úkony jako je podávání předmětů, otvírání dveří při přenášení dítěte, atd., ale jeho přítomnost a napojení na majitele může také významně pomoci rozvoji jemné motoriky a celkového zájmu o okolí.

„Příběh malé Nadi, o kterém jsme se díky organizaci Helppes dozvěděli, se nás velmi dotkl. Rozhodli jsme se výcvik psa podpořit a zároveň přemýšleli, jak dále zajistit, aby se o situaci s výcvikem asistenčních psů a o možnosti pomoci dozvědělo co nejvíce lidí. Oslovili jsme proto společnost Kaufland a společně v září a listopadu spouštíme akci „POMOZTE I VY,“ uvádí Marcela Vylitová, customer marketing manažerka pro segment Petcare.

V rámci tohoto projektu, který bude v obchodech Kaufland probíhat v období od 21. do 28. září a od 16. do 23. listopadu letošního roku, se mohou spotřebitelé o problematice dozvědět více. „Nákupem výrobků značky Pedigree naši zákazníci přispějí na podporu výcviku asistenčního psa Charlieho. Jsme rádi, že můžeme podpořit projekt, který má konkrétní tvář a příběh,“ říká Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland. Charlie bude malé Nadě předán v rámci akce organizace Helppes „Super den“, která se koná 23. září 2017. Jeho výcvik a sžívání se s novou majitelkou bude dále pokračovat ještě několik měsíců. Pomoci s výcvikem asistenčních psů i pro další děti i dospělé je možné i bez nákupu krmiva, a to přímo na účet společnosti Helppes. Přispět lze jednorázově nebo pravidelným příspěvkem, a to prostřednictvím web stránky http://www.helppes.cz/daruj-ted/

S výcvikem asistenčních psů máme dlouholeté zkušenosti a pomohli jsme už 220 lidem s hendikepem. Často slyšíme opravdu velmi pohnuté příběhy. Jsou to pro nás skutečně těžké situace, kdy musíme klienty odmítat nebo je nechat dlouho čekat, protože si nemůžeme dovolit financovat další výcvik. Pomáhat přitom může každý a nemusí to být jen finančně, vážíme si každé pomoci,“ uzavírá Zuzana Daušová z Helppes.