Kaufland cílí na milovníky českého piva s novou vlastní značkou Bruncvík

Praha, 22.06.2017

Dnešním dnem seženete v prodejnách Kaufland novou vlastní značku českého piva s názvem Bruncvík. Pod značkou se ukrývá celkem sedm druhů piva ve vratném skleněném obalu. Na své si přijdou jak milovníci klasického světlého ležáku, tak i ti, kteří preferují spíše pivo pšeničné. Nedílnou součástí nové řady vlastní značky je i Bruncvík v nealkoholické verzi.

S příchodem astronomického léta představuje společnost Kaufland novou, atraktivnější vlastní značku českého piva, která nese jméno po bájné postavě rytíře Bruncvíka. Hlavním cílem společnosti je navýšit podíl prodeje vlastní značky a přilákat další milovníky českého piva rozšířenou kompaktní nabídkou. „U vlastní značky se ve spolupráci s pivovarem podílíme na tvorbě receptury, konzultujeme použité suroviny a dbáme na dodržování výrobního procesu formou interních auditů,“ vysvětluje Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

V létě vede nealko a celkově tradiční přístup

Kompaktní řada vlastní značky piva Bruncvík zahrnuje vedle světlého a tmavého ležáku i jeho nealkoholickou verzi. „Podíl prodeje nealkoholických piv vzrostl v letních měsících v sezóně 2015 a 2016 až o 43 %. U obalového materiálu jasně převažuje tradiční přístup, tedy vratné skleněné lahve,“ doplňuje Renata Maierl. Právě v těchto obalech se v roce 2016 prodalo celkem 84 % tohoto sortimentu. Prodej nové řady vlastní značky českého piva s názvem Bruncvík bude podpořena přímo v prodejnách sítě Kaufland, televizním spotem a soutěží na sociálních sítích.