Kaufland ve Volbě spotřebitelů zabodoval značkami K-take it veggie a Naši řezníci

Praha, 26.05.2017

V pražském Paláci Lucerna proběhl ve čtvrtek 25. května 2017 slavnostní galavečer, na kterém byly vyhlášeny výsledky 17. ročníku prestižního marketingového programu Volba spotřebitelů – Nejlepší novinka.

Značka K-take it veggie, kterou Kaufland zákazníkům představil koncem loňského roku, zaujala i porotu soutěže. Mandlová, rýžová a sójová mléka jako alternativa klasických mléčných výrobků získala ocenění Novinka roku v kategorii Speciální potraviny. Další ocenění, Nejlepší novinka v kategorii Maso, získala uzená masa značky Naši řezníci z vlastního masozávodu v Modleticích.

Na slavnostním večeru, kterým letos poprvé provázel moderátor Rey Koranteng, si ocenění převzala Radana Ardeltová z marketingového oddělení společnosti Kaufland. „Titul Volba spotřebitelů vnímáme především jako ocenění kvality a inovací na trhu. A pro naše zákazníky je ocenění značek K-take it veggie a Naši řezníci symbolem, že si kupují kvalitní a čerstvé výrobky,“ řekla k výsledkům Eva Wagenknechtová, ředitelka oddělení Nákup společnosti Kaufland.

Organizátorem programu, jenž oceňuje inovace na českém trhu rychloobrátkového zboží, je skupina Atoz Retail. V letošním ročníku, kde opět byly podkladem pro udělení ocenění výsledky exkluzivního výzkumu, který proběhl na reprezentativním vzorku čtyř tisíc respondentů, se utkalo 160 výrobků v 51 kategoriích. Výsledný index byl kalkulován na základě celkového dojmu, líbivosti obalu a zkušeností s výrobkem v dané kategorii.