Naše stravenka: novinka, kterou lze platit v restauracích i v prodejnách Kaufland a Lidl

Praha, 22.03.2017

Na český trh se stravenkami vstupuje nový hráč, společnost Lidl stravenky. Její produkt s názvem Naše stravenka lze jako jedinou stravenku uplatnit v obchodních sítích prodejen Lidl a Kaufland. Nový typ stravenky budou akceptovat také restaurace. Českým firmám navíc nabízí příležitost rozšířit své zaměstnanecké benefity.

Obchodní řetězce Kaufland a Lidl reagují na poptávku svých zákazníků a začaly akceptovat platbu vlastními stravenkami. „Zákazníkům obou velkých řetězců dosud chyběla možnost platit stravenkami. Jsme jedni z největších zaměstnavatelů v České republice a zároveň obchodníci s širokou sítí prodejen. To nám dává dobrou výchozí pozici pro zavedení vlastních stravenek,“ říká Martin Seyček, ředitel společnosti Lidl stravenky.

Naše stravenka platí nejen ve 233 prodejnách Lidl a 126 prodejnách Kaufland, ale společnost Lidl stravenky plánuje i vybudovat širokou akceptační síť v restauracích, které již dnes přijímají konkurenční stravenky. Smlouvy s prvními restauracemi již uzavřela a nyní začíná s intenzivní akvizicí.  Při ní sází na konkurenční výhodu v podobě nejnižší provize na trhu, kterou restaurace hradí při proplácení stravenek. „Každé restauraci bez rozdílu budeme při proplácení stravenek účtovat pouze 2,5 %. Tato částka platí pro všechny provozovatele a pro všechny způsoby proplácení bez rozdílu,“ upozorňuje Martin Seyček s tím, že cílem firmy je v této fázi oslovit co nejvíce restaurací včetně poskytovatelů rozvozu hotových jídel.

Zaměstnanci řetězců Lidl a Kaufland Naši stravenku již využívají jako jeden z firemních benefitů.

Nebudou však jediní. „Jakmile vybudujeme síť restaurací, které budou Naši stravenku akceptovat, nabídneme ji dalším tuzemským firmám všech velikostí bez jakékoliv obchodní provize. Věříme, že akceptace v restauracích a navíc i v široké síti prodejen dvou nejoblíbenějších řetězců je velkým benefitem,“ přibližuje plány společnosti Martin Seyček. Hodnota Naší stravenky je přitom libovolná, závisí plně na zaměstnavateli.

Společnost Lidl stravenky patří společně se společnostmi Lidl Česká republika a Kaufland Česká republika do skupiny Schwarz. Veškeré informace pro zaměstnavatele i restaurační zařízení jsou k dispozici na webových stránkách www.nasestravenka.cz